RECENSIES

Judith van Weert

Hoe een oriënterend gesprek bij Judith leidde tot snelle woningverkoop:
”Wij raden anderen zeker aan om met Broch in zee te gaan! ”

“Wij woonden 18 jaar in onze woning en stonden op het punt waarop je afweegt ‘zullen we gaan verbouwen of gaan verhuizen?’ Er zou een nieuwbouwproject worden opgestart en een nieuw huis leek ons wel wat, maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Daarom nodigden we Michel Broch uit voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek. Hij legde ons een en ander uit en gaf aan dat we een makkelijk verkoopbaar huis hadden. We schreven ons in voor De Vlindertuin, maar werden uitgeloot. Dat was balen, zeker toen Michel vlak daarna aangaf eigenlijk een goede gegadigde voor onze woning te hebben.
Tot onze verrassing kregen we even later het bericht dat we alsnog in aanmerking kwamen voor het nieuwbouwproject. Gelukkig bleek de mogelijke koper voor ons huis nog steeds geïnteresseerd. Na 2 bezoekjes aan ons huis lag er een bod en een week later was de woning verkocht. Alles ging in een sneltreinvaart. Zó snel dat we nu zelfs even in een grote caravan bij het Staelduinsebos bivakkeren tot we in een echt tussenhuis kunnen wonen. Het is even behelpen, zeker nu onze zoon in de eindexamens zit. Maar ik denk dat we dat zo vergeten zijn als we straks in ons mooie nieuwe huis zitten!
We zijn heel tevreden over de dienstverlening van Broch. We hebben zelfs anderen al aangeraden om ook met hen in zee te gaan. Ze zijn laagdrempelig, je kunt altijd je vragen kwijt en krijgt snel antwoord. Lekker informeel, geen afstandelijk gedoe. En ondertussen zorgen ze er gewoon voor dat alles prima voor elkaar komt!”

1 juni 2018

Sivas en Frederieke

Sivas en Frederieke vonden hun weg in het Westland:
“Broch werkt met passie, niet op routine”

“Wij wilden vanuit Den Haag naar het Westland verhuizen, maar waren nog niet zo bekend met de omgeving. Daarom hebben we verschillende makelaars uit de buurt gesproken. Michel Broch vertelde met zoveel passie over zijn werk, dat we voor zijn kantoor hebben gekozen. Dat enthousiasme was geen momentopname: we hebben echt alleen maar positieve ervaringen met deze makelaar. Broch is een familiebedrijf dat werkt met het hart en niet op routine.”

“We gingen ook zelf op zoek naar ons droomhuis. Toen wij een woning hadden gevonden belde ik Michel met de mededeling dat hij vanaf dat moment onze aankoop- én verkoopmakelaar werd. Ik ben blij dat ik me in beide processen heb laten ondersteunen. Bij de aankoop van onze woning in Naaldwijk heeft Michel veel betekend bij de onderhandeling en de koopprijs. En bij de verkoop van de oude woning in Den Haag waren de tips en de administratieve afwikkeling heel fijn. Door de snelheid waarmee alles ging leek het soms wel een wervelstorm in ons huis en hoofd. Toch gaan we straks heel relaxed de verhuizing in. De nieuwe woning had wat vertraging, maar Michel heeft met ons meegedacht en ervoor gezorgd dat we ons oude, al verkochte huis, nog even kunnen huren. Zo zitten we niet met een tijdelijke noodwoning en hebben we alle tijd om onze verhuizing naar Naaldwijk voor te bereiden. Perfect geregeld dus!”

22 augustus 2017

Fam. Barendse

Broch heeft ons zeer professionele geholpen bij de verkoop van onze woning. In deze lastige tijd heeft Michel ons huis op een prima prijsniveau verkocht. Heeft u ook verkoopplannen dan is dit kantoor zeker een aanrader.

Svintha en Jeffrey

Svintha en Jeffrey verkochten hun huis in no-time:
” Er was echt bizar veel belangstelling voor ons huis!”

“Vrienden hadden ons aangeraden contact te zoeken met Michel Broch voor de verkoop van ons huis. We hadden direct een prima klik met hem. De communicatie verliep soepel, vooral door de app-groep die direct werd aangemaakt. Er was zoveel belangstelling voor onze oude woning, dat er zelfs 12 kijkers waren op één middag. Bizar gewoon! Gelukkig was Michel aanwezig om de boel in goede banen te leiden en konden wij zelf met onze 3 kleine kindjes rustig ergens anders heen. Binnen een week was het huis verkocht. Het is dus wel heel snel gegaan!
We dachten dat we het prima voor elkaar hadden, omdat we ook al een tussenwoning hadden geregeld voor de periode waarin ons nieuwe huis werd gebouwd. Toen die oplossing plotseling niet door kon gaan, zaten we even in de rats. Gelukkig wist Michel een huis te huur in Schipluiden. Voor ons, als echte ’s-Gravenzanders, was het wel even wennen om naar een ander dorp te gaan. Maar eerlijk gezegd valt het ons heel erg mee. Het is een fijn buurtje, de kinderen hebben al veel vriendjes en de huur is zelfs lager dan onze eerdere optie. Het geld dat we nu besparen kunnen we straks mooi in het nieuwe huis steken!”

Boyd en Nynke

Boyd (27) verkocht binnen 3 weken zijn huis in Delft:
“Dit is gewoon een makelaar die met zijn tijd meegaat!” 

“Ik wilde mijn huis verkopen en kreeg van een collega de tip om naar Broch Makelaardij te stappen. Misschien geen voor de hand liggende keuze, een Westlandse makelaar inschakelen voor een huis in Delft, maar ik heb er zeker geen spijt van! Alles werd tiptop verzorgd door Broch. Van het maken van foto’s en plaatsing op Funda tot ondersteuning bij de eindstreep, de notaris. En daar zat ik snel; ons huis was binnen 3 weken verkocht.”

“Makelaars hebben misschien de naam van die gladde jongens te zijn, maar dat ligt bij Broch toch anders. Ik had direct een klik met Michel. Hij is vriendelijk, positief en vooral duidelijk. Wat mij ook aansprak, was dat het huis niet in zo’n standaard brochure werd geplaatst. Ik kreeg een kaartje met mee met een directe link naar de eigen website van mijn woning. Alle informatie over het huis stond daar heel duidelijk en uitgebreid vermeld. Superhandig voor mij als verkoper, maar natuurlijk ook voor geïnteresseerde kopers. En doordat Broch via een groepsapp communiceert, krijg je snel antwoord op je vragen. Dit is gewoon een makelaar die met zijn tijd meegaat!”

14 augustus 2017

Leen en Nel van Gaalen

We zaten in moeilijke tijden met de verkoop van onze woning. Broch makelaardij hield ons regelmatig op de hoogte en kwamen steeds weer met creatieve oplossingen. Als klant hebben wij ons koning gevoeld.

Chris

Chris was blij met de communicatie bij de aan- en verkoop van zijn huis:
“De Whatsappdienst van Broch werkte echt heel fijn!”

“Ik heb pas geleden mijn huis verkocht en aangekocht via Broch Makelaardij. Daarbij hebben we veel gebruik gemaakt van de Whatsappdienst. Dat werkte echt heel fijn. We werden direct op de hoogte gesteld wanneer wij een bezichtiging zouden krijgen, konden gemakkelijk de agenda’s naast elkaar leggen en kregen na een bezoek door potentiële kopers altijd een appje over hoe het verlopen was. Onze woning was binnen een maand verkocht en we hebben alles nauwgezet kunnen volgen!”

27 februari 2018

Youri en Ramona

Een aantal jaren geleden mijn woning aangekocht via Broch. Nu nog voordat mijn woning überhaupt op Funda stond was deze al verkocht wegens de prima contacten welke zij hebben!

Ook de aankoop van de nieuwe woning is zeer snel gegaan. Omdat zij middels een Whatsapp groep met je communiceren en altijd direct reageren is er sprake van een zeer snelle en efficiënte communicatie!

Kortom zijn met vriendin en ik zeer tevreden over hoe alles gegaan is en zullen in de toekomst zeker weer zaken met hen doen!

26 mei 2017

Niels en Ria

Wij wilden ons appartement in Den Haag verkopen en gingen in zee met Michel, die de eerlijkste indruk maakte. Zijn kennis en ervaring werd snel duidelijk en de manier van communiceren, is door ons als erg prettig ervaren.

Hans

Juiste keuze gemaakt voor deze makelaar, zeer tevreden over Broch Makelaardij. Het gehele verkooptraject is voorspoedig verlopen. Klein kantoor dus korte lijnen, duidelijke communicatie en snelle reactietijd.
Prettige samenwerking met Willem, Michel & Marjolein, heeft geleid tot een snelle verkoop van onze woning.

4 januari 2018

Jos van Kester

Vooral de communicatie rondom de verkoop was perfect. Daar kunnen jullie het verschil in maken. Nogmaals bedankt!

4 april 2017

Jurgen en Gerda

Wij willen alle medewerkers van Broch makelaardij bedanken voor hun inzet. Alles wordt perfect geregeld, persoonlijk en deskundig. Ons huis is binnen 4 maanden verkocht in toch een moeilijke tijd.

Jaap

Jaap ging de liefde achterna en verhuisde naar Amersfoort:
” Een bezichtiging voor werktijd? Geen probleem. Die flexibiliteit is heel plezierig!”

“Ik woonde heel leuk aan het Zandeveltplein in ’s-Gravenzande, maar mijn appartement was toch wat krap voor met zijn tweetjes. Dus toen ik samen wilde gaan wonen besloot ik om bij mijn vriendin in te trekken. En dan  moet je dus op zoek naar een makelaar die je oude huis kan verkopen. Ik vroeg eens rond op de sportschool en kreeg van verschillende kanten Michel Broch aangeraden. Met zoveel positieve reclame werd ik nieuwsgierig naar wat Michel voor mij kon betekenen.

Ik had bij verschillende makelaars een offerte opgevraagd en met hen een praatje gemaakt. Maar bij Michel kreeg ik het beste gevoel, er was een echte klik. Michel is eerlijk en zegt gewoon hoe het is. Ik vond ook zijn flexibiliteit heel plezierig. Het was bijvoorbeeld geen probleem om een huisbezichtiging ’s morgens vroeg te doen, zodat de bezoeker daarna gewoon naar zijn werk kon. Gelukkig maar, want precies die kijker bleek later ook de koper te worden.

Mijn appartement was binnen een week verkocht, zelfs tegen de vraagprijs. Nu was het een perfect onderhouden huis waar niet veel aan gedaan hoefde te worden. Maar ik denk wel dat de tips van Michel in het voortraject geholpen hebben om de woning goed in de markt te zetten. We hebben bijvoorbeeld goed kunnen sparren over de vraagprijs, waarbij Michel ook ruimte liet voor mijn eigen visie. Een ander sterk punt is de manier waarop contact wordt onderhouden via Whatsapp. Iedereen heeft snel de juiste informatie en als je vragen hebt krijg je heel snel antwoord.

Ik ben inmiddels naar Amersfoort verhuisd, maar ben nog niet van werk gewisseld. Dat woon-werkverkeer is wel even wennen, maar dat is eigenlijk het enige nadeel van de snelle gang van zaken. Ik vond de samenwerking met Broch echt heel fijn! ”

13 december 2017

Marvin Grootendorst

Bedankt voor jullie diensten! Mijn huis is binnen 5 weken verkocht, top!
Vooral de flexibiliteit jullie bieden is zeer fijn. Als er mensen ’s avonds een bezichtiging willen is dat geen enkel probleem. Daarin zit het verschil!

Fam. Stolker

Wij zijn bijzonder tevreden over de verkoop van ons huis, het ging zo snel dat het officieel niet in de verkoop heeft gestaan! Als we vragen hadden werden ze gelijk opgelost. Bedankt voor de goede service.

Richard en Jessica

Richard en Jessica zetten hun huis 2 maanden voor de crisis te koop, maar hun geduld werd beloond:
“We hebben nooit getwijfeld of het zou lukken om te verkopen.”

“Om maar met de deur in huis te vallen: onze woning heeft maar liefst 8 ½ jaar te koop gestaan! Pure pech. En het heeft zeker niet aan Broch gelegen. Het lag aan onze timing. Op het moment dat wij ons huis op de markt zetten leek er niets aan de hand. Maar 2 maanden later brak de crisis uit. De hele woningmarkt lag op zijn kop. Dus we moesten even geduld hebben!

Die dip heeft zeker 7 jaar geduurd. Gelukkig hadden we geen dubbele lasten. We zijn al die tijd in ons oude huis blijven wonen en konden zo lekker doorsparen. Het duurde lang, maar we hebben nooit gedacht dat het ons niet meer zou lukken om te verkopen. En dat bleek: toen de huizenmarkt eenmaal weer aantrok ging het snel. Het eerste bod dat werd gedaan was te laag, maar Michel Broch heeft zich er echt in vastgebeten. Die wilde natuurlijk wel eens van ons af, hahaha! Uiteindelijk ging het huis weg voor een prima prijs.

Michel had tijdens de crisis beloofd dat ik korting zou krijgen als hij ook onze aankoopmakelaar mocht worden. Daar heb ik hem natuurlijk aan gehouden! Ook daar heb ik geen spijt van gehad. Ik ben voor mijn werk veel onderweg; ik was dus blij dat Broch ons veel gedoe uit handen nam. Administratief, maar ook met onderhandelen liep het vlot. Binnen 2 weken was alles in kannen en kruiken. Na 8 jaar zijn wij binnen Poeldijk in totaal 750 hele meters verhuisd. Maar we zitten helemaal naar ons zin!”

18 september 2017

Fam. van der Hout

De samenwerking met Broch hebben wij als heel plezierig ervaren. Ons huis was heel snel verkocht, zodat we met plezier aan ons nieuwe appartement konden denken.

BEDANKT!

Fam. de Groot

Michel Broch van Broch Makelaardij heeft ons appartement voor ons verkocht!! En dat in 2 maanden tijd!!! Ook de samenwerking met Michel was bijzonder goed. Geweldig!!!!! Super bedankt Michel!!

Paul en Helma

Paul en Helma verkochten een bijzonder pand:
“We hadden best een apart huis. Michel begreep precies hoe het werkte.

“Door de sluiting van ons bedrijf zaten we in een puzzel met heel veel stukjes. Maar inmiddels is alles wel een beetje op zijn plek gevallen. Voor een belangrijk deel, onze huisvesting, is dat mede aan Broch te danken. Onze oude woning stond aan een laan in een tuinbouwgebied en het was best een apart huis. We zochten daarom voor de verkoop iemand die daar ervaring mee had en de sfeer van de buurt goed begreep. Michel Broch was onze buurman en wist dus precies hoe het werkte.

Zo had Michel het idee om een filmpje te laten maken met een drone. Daarmee kwam de waterberging, een prachtig natuurgebied achter het huis, heel mooi in beeld. Met een standaard foto had je dat effect nooit bereikt. Ik denk zeker dat dat mensen over de streep heeft getrokken om onze woning te bezoeken.

Tijdens de Open Huizen-route kregen we veel aanloop, maar dat waren naar mijn idee vooral mensen die nog rondsnuffelden. Binnen 4 maanden was het huis verkocht. De uiteindelijke kopers zijn zó tof, dat zij op onze katten passen terwijl wij in de tussenwoning zitten, zodat de dieren niet onnodig in de stress raken. En wij hebben de kopers een kippencursus gegeven voor de kippen die ze wilden gaan houden.

Ook voor de aankoop van het nieuwe huis hebben we Michel ingeschakeld. Hij handelde zó snel, dat die woning feitelijk niet eens te koop heeft gestaan. Wij hadden gehoord dat de eigenaar het te koop wilde gaan zetten en wij hadden er een goed gevoel bij. Toen Michel ging onderhandelen, was het snel beklonken. Wij hebben nu tegen de prijs die we in gedachten hadden een huis op het leukste plekje van

’s-Gravenzande. Vlakbij de winkels en onze beste vriend woont een paar deuren verder. We zijn helemaal blij!”

17 oktober 2017

Edward en Marike

Willem Broch heeft ons huis binnen 2 maanden verkocht! De verkoopprijs was prima en wij kunnen hem zeker aanraden als verkopend makelaar. “Adequaat en actief” past bij dit kantoor.